vineri, 15 aprilie 2011

pe asta l-am visat acu vreo saptamana si ceva.

O gramada de treaba am avut in noaptea aceea.
Se facea ca eram mai intai la pescuit. Toate bune si frumoase, am prins si vreo doua fatze, numa ca pescuiam intr-o zona neadecvata dupa parerea paznicilor care au venit repejor cu barca sa ma avertizeze. Zic: - Adica panarama asta de stioalna e interzisa?
- Daaaa, si uitati si canalusul ala de 1 m latime care-i acoperit cu balarii, si ala ie interzis. Imi scot io lanseta din apa, eliberez pestii si scot aparatul de fotografiat. Mai si numa vine in zbor un soim frumos tare si se aseaza pe o baraca. Eu dai si apasa pe declansator, dar afurisitul de aparat nu voia sa pozeze si pace. Vad eu care-i buba cu el, evident nu era pornit, si cand sa pozez, nah ca se avanta soimul spre mine , mi se aseaza pe brat si ma apuca cu ciocul de palma. Da' cu cealalta mana nu mai pridideam sa-i fac macro pliscului deschis. Un nene vine in fuga in spatele meu si-i zice soimului:
- Nu Pavele, pe ea las-o in pace.
M-a lasat el da' m-a plimbat pe deasupra apei sa vaz si sa ma oftic, ca io voiam sa prind crap, da' in balta aia ereau niste stiucaneeeee, valeu ce faine stiuci! Deh, asa-mi treb'e daca n-am mai presimtit in urina cum imi zice zmeu atunci cand ma incapatanez sa stau intr-un loc si incapatanarea imi e rasplatita cu varf si indesat.
Plec io acasa. Da' nush cum ca nu stateam la bloc ci la casa. Intru io in bucatarie si cand acolo ma asteptau doua hoaste, adica o vecina si cu nana-mea , Dumnezeu s-o ierte(cred ca vrea ghiata ceva sa-i dau de pomana).
Zice vecina aia: - Nu-mi dai mie aragazul ala fara cuptor? Ca tu si asa nu-l folosesti.
- Ba da, il puteti lua.
Vine barbac-su asteia sa ia aragazu' si mai ce sa vezi, pe dedesubt asa avea numa grasime de parca nu fusese spalat de cand lumea. Mai si ma minunez eu da' deja au inceput clocitoarele sa ma reguleze la cap ca-s o puturoasa, ca nu fac aia, ca nu fac ailalta....rabd eu, rabd dar pe mine nedreptatea asa ma loveste si ma schingiue deci, incep a raspunde la inceput cuviincios , si cand vaz io ca, satanele astea nu inceteaza, incep: - ce p.. vreti mah? Nu va f..e grija ce fac eu in casa mea (si bat cu pumnul in masa ), daca nu vreau sa ma spal la cur, nu ma spal baga-v-as scobitoare-n nas, si daca nu va place sa-mi mirositi ciorapii slinosi, carati-va acasa. si cate si mai cate ca s-au albit la fata de uimire.
Cea mai mare prostie a facut-o nana-mea, ca ma indemna sa plec freza de rusine . Dumnezeu s-o ierte , saraca, despre morti numa de bine, da' cand mi-a zis faza asta........ deci urlu:
- Ceeeeeee? pentru ce sa-mi fie rusine, ca n-am demontat un cacat de aragaz sa-l spal inauntru? Il iau si-l duc la gunoi , iesiti afara ca va toc maruntel!
Credeti ca s-au potolit? Spalau ei de zor aragazu' si numa ce vede hoasca aprinzatorul meu, pus pe o polita si-i zice sotului: - ia uite ce aproape de butelie tine aprinzatorul.
Ala face greseala sa confirme pericolul dropului de sare exploziv . Il intreb mieros:
- Dumneavoastra il tineti mai departe?
zice, la 50 de centimetri. Ma futu-i mama ma-sii de treaba. Ma uit eu si aproximez din ochi, iau rigla si masor. 30 erau la mine si vecinu ranjeste. Mai si iau subiectu' in cauza si-l pun pe butelie si mai iau si cateva cutii de chibrituri si le trantesc peste el sa fie de satz. Eeeeeeh mi-am aprins paie in cap. da' inainte sa ma enervez iar, il iau de mana pe vecinu' si-i arat cum butelia lui statea lipita de aragaz si mai si scapa gaze. Ma intorc spre hoaste si le arunc niste priviri furibunde ca sa le opresc suvoiul de ocari.
- Bai deci io daca nu vreau sa spal farfuria asta, pe voi nu va-ntereseaza, deci barfiti cat vreti da' daca vine careva sa-mi ceara socoteala pentru ceva ce e in ciorba mea din care mananc doar eu, va iau la goana si tot numa o cafteala va trag pana va umflu boturile!
Acestea fiind spuse, ma bag in pijama si direct la somn. Si am dormit frate ca m-am trezit super odihnita si cu chef de scandal, asa ca nu va sfatuiesc sa ma inoportunati cu prostii ca-s incarcata si numa gata de spurcaciuni chit ca-i Postul mare. :) :) :)
Da' intre noi fie vorba, cu o seara inainte de asta, cand am pregatit cina, am varsat olek de ulei pe aragaz si tot am zis ca-l sterg dupa ce strang masa, da' am uitat. :) :) :)Cum m-am trezit m-am dus si am pulverizat neste cif, sa imi scot din subconstient vinovatia ce m-a macinat peste noapte. :) :) :) :) :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu